Slik spiller du Padel Tennis

padel-regler

Padel tennis har økt kraftig i popularitet over hele landet, og akkurat nå regnes det som den raskest voksende sporten i Norge, sammen med diskgolf.

Baner dukker opp overalt, og hvis du trener på treningsstudio, har du kanskje sett folk spille dette morsomme og spennende spillet. Om du bare er nysgjerrig på å spille padel tennis eller ser etter avklaring på noen regler, har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen vil vi se på reglene for padel tennis, noe som gjør det enkelt for deg å både forstå og spille spillet sammen med venner og kolleger.

Padel Regler

Padel er en sport som kombinerer elementer fra flere forskjellige disipliner, særlig tennis og squash. Det er ingen spillerbegrensninger eller begrensninger basert på alder eller kjønn. Kampene avgjøres ved best av 3, likt som tradisjonell tennis.

Nedenfor har vi gitt en oversikt over reglene for padeltennis. Du kan enten lære spillet helt gjennom å lese dem alle, eller hoppe til reglene du er usikker på.

Spillere: Spilt i både single og double

Padel tennis kan enten spilles en mot en eller to mot to. Det beste alternativet er å spille double, da dette gjør spillet morsommere.

Imidlertid kan det være vanskelig å finne en partner på samme nivå. Hvis du starter, anbefales det at du øver litt alene før du utfordrer andre spillere som har trent lenger enn deg. Hvis du har gode venner, kan du godt spille med dem.

Antall spillere påvirker ikke reglene; den grunnleggende forutsetningen er at to lag består av en eller to spillere hver.

Serve: Kun underarmsserve er tillat

Bare en serve er tillatt; du gis ikke anledning til omserve slik som i tennis. Serven må være et underarmsslag, det vil si at du ikke kan kaste ballen med håndflaten opp eller ned, men i stedet fremover slik at den snurrer i en vinkel på 90 grader i forhold til bakken når den når toppen.

Score: Scoringsmetoden er den samme som i tennis. Kampene avgjøres ved best av 3 sett, vunnet med to klare poeng.

Enten du spiller en-mot-en eller dobbel, spilles kamper best av tre sett. For å vinne et sett må du være det første laget som scorer minst to sett med en forskjell på minst to kamper mellom dem. Stillingen er derfor 2-0 eller 2-1.

Dette betyr at hvis du er to kamper nede i en kamp, ​​er det bare halve kampen å spille det tredje settet. Du må vinne begge settene for å vinne i spillet.

Antall spill bør derfor ikke tas lett på. Hvis din motstander scorer ett poeng mer enn deg i løpet av en runde, taper du det spillet og hele kampen.

Ball: Tennisball med redusert trykk

Den offisielle ballen som brukes i padeltennis kamper er en spesiell type tennisball med redusert trykk. Dette har den effekten at ballene er mindre, lettere, langsommere og mykere enn vanlige tennisballer.

Padel Racket: Solid uten strenger. Den kan være perforert.

Det viktigste utstyret i padeltennis er padlen. Det finnes mange forskjellige typer padeltennisracketer, med forskjellige kvaliteter og priser, men de har alle en ting til felles; de inneholder ingen strenger. Det spiller ingen rolle om den er perforert eller om den har en annen form for ventilasjon; det må fortsatt være en solid racket uten strenger.

De forskjellige typer racketer kan deles inn i to kategorier: offensiv og defensiv. Den offensive typen er lettere og har en konkav side og en smalere kant, noe som gir større fart når du treffer ballen. Den defensive typen er tyngre, men gir bedre kontroll over ballen når den returneres til motstanderen.

Det som er viktigst når du skal kjøpe en racket er å finne en som passer din spillestil og føles behagelig. Selv om det ikke er vanskelig å lære å spille med nesten hvilken som helst racket, vil du ikke oppnå toppscorer uten skikkelig støy.

Bane: To forskjellige Dimensjoner

Dimensjonene for padeltennis kan enten være 20 x 8 meter eller 40 x 8 meter. Uansett hva du velger, er det viktig å huske at spillefeltet er 9 meter langt og 5 meter bredt.

Det er mulig å spille med en mindre bane, men det vil være begrenset plass for spillere og tilskuere. Hvis du leter etter litt ekstra rom i spillet ditt, trenger du en mer omfattende bane for å bevege deg fritt og spille på ditt beste.

Vegger: Vegger eller gjerder er ikke en del av spillet

Veggene eller gjerdene rundt banen er ikke en del av spillet. De offisielle reglene sier at de skal sees på som hindringer, noe som betyr at det er umulig å få poenget hvis du treffer dem mens du spiller ballen.

Dette betyr at å treffe en motstanders vegg ikke resulterer i straff. Hvis noen treffer veggen din, vil dette ikke bidra til at du vinner spillet. Imidlertid er det fortsatt mulig å vinne hvis motstanderen treffer veggen, selv om det vanligvis skjer i padeltennis -kamper.

Siden veggene ikke er en del av spillet, er det viktig å være forsiktig med bildene dine, ikke ved et uhell treffe en av dem.